Hakosen tilan onnelliset

Ilman myrkytyksiä. Ilman avustuksia. Markkinaehtoisesti ja terveellisesti kohti tulevaisuutta.

Hakosen tilan satoa 2022.

Olemme laajentaneet onnellisista omenoista onnellisiin vihanneksiin. Edelleen ilman myrkkyjä ja kaikki käsin istutettu. Luomussa yli 20 vuotta olleelle pellolle olemme istuttaneet kesäsipulia, perunaa (3 eri lajiketta Marabel, Belana ja Ranomi) ja kesäkurpitsaa (Diamant-lajike) sekä raparperia.

Vihanneksia saatavilla:

Onnellisten Omenoiden Mehu

Fully Ecological - Fully Transparent

Omenasato 2022 on hyvä. Onnellisten omenoiden mehua on saatavilla jälleenmyyjiltä elokuusta alkaen. Lajikkeet (poimintajärjestyksessä) Pirja, Valkea-kuulas, Samo, Raike, Jaspi ja Lobo. Ovh. 15,00 € / pullo.

Hakosen puutarhalla Karjalohjalla jokainen lajike poimitaan talteen silloin, kun omenat ovat kypsyneet sopiviksi mehun puristamiseen. Tämä tapahtuu lajike lajikkeelta, eikä mehuja sekoiteta keskenään. Mehuihin ei ole lisätty vettä, tai mitään muuta lisäainetta ja yhteen pullolliseen omenamehua on käytetty noin 2,5 kiloa täysin puhdasta puusta poimittua ykkösluokan omenaa.

Mehu on pakattu Harri Koskisen suunnittelemaan 1,2 litran elintarvikemuovipulloon, jonka voi jatkokäyttää esim. omenien, marjojen pakastamisessa. Huomaathan, että pullo on pakattu piripintaan, jotta pulloon ei jää happea. Avaa varovasti.

Onnellisten omenoiden symbolin on suunnitellut professori Erik Bruun. Omenoiden viljelijä ja mehun tekijä on Tero Palmroth.

Kaikkea toimintaamme ohjaa rehellisyys, läpinäkyvyys ja ympäristön kunnioittaminen. Tehtävämme on tuottaa esimerkillistä lähiruokaa, ilman myrkytyksiä ja ilman avustuksia. Meille on tärkeää, että kaikki tuotteen tekemiseen osallistuvat saavat reilun korvauksen hyvin tehdystä työstä.

Hakosen tilan omenapuita.

Kuvassa näkyvä lobo-lajikkeen tumma, melkein luumunpunainen väri syntyy kylmien öiden ja auringon yhteisvaikutuksesta. Luontaisen vahapinnan avulla omena sulkee kosteuden sisään ja suojelee itseään paleltumiselta. Satokautena 2022 lobo poimittiin vasta syyskuun viimeisellä viikolla. Tuloksena poikkeuksellisen täyteläinen ja makea mehumaku. Maista ravintola Savoyssa (alk. lokakuu 22 niin kauan kuin mehua riittää).

Luonnonmukaista torjuntaa

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla havaitsimme tarhassa omenakääriäsen toukkien harsoa. Viljelijän Berner auttoi meitä löytämään biologisen vaihtoehdon myrkytykselle. Saimme torjuttua kääriäiset onnistuneesti luonnonmukaisin konstein.

Käyttämämme aine on nimeltään Turex, jota voimme suositella lämpimästi. Se on bakteerivalmiste, joka aktivoituu perhostoukkien suolistossa.Perhostoukat altistuvat aineelle, kun ne syövät kasvin lehtiä. Turex on hyväksytty myös luomutuotantoon.

Ykkösluokan Lobo-omenoita lähdössä Sammatin mehustusasemalle. Onnellisten omenoiden mehu on aito lähituote, se valmistetaan alusta loppuun 100 kilometrin säteellä Helsingistä.

Paras ja ensiluokkainen laatu on monen tekijän summa

Laadun takeena on myös viranomaisten valvonta. Meille viljelijöille esitetään monia eri kysymyksiä heidän toimestaan ja näin kuluttaja voi olla huoletta ja varmistua ensiluokkaisesta laadusta. Vastaamme aina mielellämme meille esitettyihin kysymyksiin ja pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme.

Valmis tuote. Onnellisten omenoiden mehu - edelleen ilman myrkytyksiä ja ilman Suomen tai EU:n tukiavustuksia.

Artikkeli Onnellisten Omenoiden mehusta Viini-lehdessä

Lajikkeet

Leima kertoo

Kun mehu pakataan, niin jokaiseen pakkaukseen lyödään leima, joka kertoo mistä lajikkeesta mehu on puristettu.

Pirja

Varhaislajike. Makea, karamellimainen.

Valkea Kuulas

Raikkaan makuinen, kirpeä hapokas. Väri vihreä. Kypsyessään vaalenee.

Samo

Puolimakea, hapokas, rauhallinen. Kypsyy kellertävän punakaksi.

Jaspi

Makea, "hunajainen". Peiteväri kauttaaltaan hehkuvan punainen.

Raike

Makea, "vaniljainen". Punainen peiteväri.

Lobo

Makea, puolihapokas, turvallinen. Tummanpunainen "talvilajike".

Mehun historia

Etiketin suunnittelija, professori Erik Bruun, viljelijä Tero Palmroth ja pakkauksen suunnitellut muotoilija Harri Koskinen Heinolan Heilassa 2016.

Taimet kasvatettu ja varrestettu B9-runkoihin Ahvenanmaalla 1999.

Istutettu 2001 Karjalohjalla Hakosen tilan luomupelloille etelärinteeseen n. 2 hehtaarin alalle. Kuusi lajiketta; pirja, valkea kuulas, samo, jaspi, raike ja lobo, yhteensä 2600 puuta.

Puut ovat riveittäin 1.30 metrin välein. Rivien päällä on ns. katekangas estämässä rikkaruohojen kasvamista ja lämmittämässä keväisin juuria.

Katekankaan päällä kulkee Israelissa kehitetty ns. tippukastelujärjestelmä jonka kautta iltaisin ennen auringonlaskua annetaan puille vettä n. 45 minuutin ajan. Vesi tulee tarhan viereisestä luonnon lähdealtaasta.

Järjestelmän kautta keväisin annetaan puille (luonnonmukaisia) ”vitamiineja” ja ravinteita.

Huhtikuussa puut leikataan. Heinäkuussa tehdään ns. valoleikkaus, jotta hedelmät saavat enemmän luonnonvaloa.

Satoa aletaan korjata lajikkeittain heinä-elokuun vaihteesta alkaen kun lämpösummat ovat täyttyneet ja kyseisen lajikkeen siemenistä n. 70% on tummia.

Parhaat yksilöt toimitetaan päivittäin prässimehupuristamoon kahdeksan kilometrin päähän Sammattiin, jossa mehuasema puristaa ja pastöroi mehun 50 vuotta vanhoilla laitteilla ja perinteisillä menetelmillä. Mehu pakataan 1.2 litran elintarvikemuovipulloon, jonka voi jatkokäyttää esim. omien marjojen pakastamisessa tai viedä muovinkierrätyspisteeseen. Mehu säilyy avaamattomana huoneenlämmössä 14kk ja avattuna jääkaapissa 2 viikkoa.

Mehuihin ei ole lisätty vettä, tai mitään muuta lisäainetta ja yhteen pullolliseen omenamehua on käytetty 2.5 kiloa täysin puhdasta puusta poimittua Hakosen tilan omenaa.

Terveellisiä makuelämyksiä.

Tero Palmroth

Onnellisten omenoiden mehun tuottaja allekirjoittaa YK:n ympäristöohjelman ja Ellen McArthur Foundationin New Plastics Economy Global Commitment-hankkeen arvot muovijätteen vähentämisen puolesta. Onnellisten omenoiden mehun pakkaus on 100% kierrätettävää, ja se on suunniteltu kestämään myös jatkokäyttöä kotona.

Onnellisten omenoiden juhlaolutta tehdään vuonna 2022 rajoitettu 1000 litran (3000 pullon) erä. Pullossa n. 10 % vuoden lobo-lajikkeen mehua. Tiedustelut: Kanavan Panimo.

Maistatusta Sibelius-monumentilla, 2018.

Maistatusta Järvenpään Citymarket, syyskuussa 2018.

Maistatusta Stockmann herkku Tapiola, 2018

Nexgeneration maistatusta Alessian kanssa, K-Market Kauklahti, 2018

Maistatus 2022

Mehun maistatuksia:

  • K-Supermarket Mankkaa 21.10.2022
  • K-Supermarket Lasihytti 28.10.20222
  • K-Supermarket Kasarmi 4.11.2022
  • K-Supermarket Lauttasaari 17.11.2022
  • K-Supermarket Hertta 18.11.2022
  • K-Citymarket Ruoholahti 25.11.2022
  • K-Supermarket Hanko-Hangö 2.12.2022
  • K-Supermarket Westbest 3.12.2022

Maistatusta K-Supermarket Mankkaa 18.11.2022 / Hakosen väki Halyna ja Lilija

Jälleenmyyjät

Onnellisten omeneiden mehun liput liehuvat Heinolan Heilassa 2019.

HAPPY APPLE -JÄLLEENMYYJIÄ SUOMESSA:

  • K-Marketit ja K-Supermarketit Uudellamaalla
  • K-Citymarket Järvenpää, Ruoholahti ja Hertta

Katso mehun tämän hetken saatavuus Keskon sivuilta. (Klikkaa linkin "Tuote muissa kaupoissa")

  • Stockmann Food Market Herkku
  • S-Market Kasarminkatu
  • Laivurin valinta
  • Heinolan heila

Ravintoloista laseittain

Saatavilla ravintola Savoyssa laseittain.

Viralliset Onnellisten omenoiden mehun kristalliset aromilasit. Täyttö 3-4 cm.

Stockmann Food Market Herkku 2022

Westbest K-Supermarket 2022

K-Supermarket Lasihytti

K-Supermarket Postitalo

K-Citymarket Ruoholahti

Juustokauppa Lentävä Lehmä, Hakaniemen kauppahalli

K-Supermarket Hertta

K-Supermarket Mankkaa

Yhteystiedot

Hakosen Tila

Hakosenkuja 1
Karjalohja

Myynti ja tiedustelut Focusmer Oy:

+358 44 737 4738
happyapple@happyapple.fi